1. Bufar / Valdresmeieriet
Fastost av helmelk fra kyr på stølsbeite i Valdresfjellet om sommeren. Osten har en fin gul farge og en fyldig rund smak og passer godt på ostebordet eller som snacks, pålegg, i salat eller smeltet til ostesmørbrød og gratinering.
2. Bæråscammen / Strandli Gård
Nordnorsk camembert fra Børgefjell og Strandli Gård. Har en mild smak, klar hvit skorpe og lys ostemasse. Velegnet til ostefatet, på godt brød med søtt tilbehør og tørket frukt.
3. Nidelven blå / Gangstad Gårdsysteri
Prisvinnende, fyldig blåmuggost med fin marmorering fra Trøndelag. Gjør seg på ostefatet, som dessert (prøv med fikenmarmelade), i en saus eller til gratinering. Vinner av supergull (Bergamo, 2019) og gull (Bergen, 2018) i World Cheese Awards.
4. Kraftkar / Tingvollost
Vellagret blåmuggost fra Saghaug gård på Tingvoll, Nordmøre. Kåret til verdens beste ost i World Cheese Awards 2016. Laget av fersk kumelk fra gårdens kyr tilsatt ekstra fløte. Har en kremaktig, litt kornaktig konsistens.
5. Kubbeost / Rueslåtten Ysteri
En norsk chevre fra Hallingdal som fikk bronse i oste-VM i Bergen 2018. En modnet kremost laget på geitemelk som er god som den er, og nydelig om du varmer den litt i ovnen. Server den gjerne varm med litt solbærsirup og noen hasselnøtter vendt i varmt sukker.
6. Solglad / Himmelspannet
Rødkittost fra Hemsedal. Sølvvinner i NM i gardsost og tildelt Spesialitetsmerket. Laget av ku- og geitemelk og har en syrlig og rund smak. Serveres gjerne med aprikosmarmelade eller tørket fiken på ostefatet. Smelter også fint og kan brukes i risotto, pai, toast, saus eller i raclette.