Bygger muskler
Fisk er rik på proteiner, som er kroppens byggeklosser. Proteiner bidrar til vekst og vedlikehold av muskelmasse.
Sunt for hjerte og blodomløp
Omega-3-fettsyrene (EPA og DHA) som det finnes mye av i fet fisk som laks, ørret, sild, makrell og kveite
bidrar til hjertets normale funksjon.
Disse gunstige fettsyrene gjør blodåreveggene glatte og smidige, slik at blodet flyter lettere gjennom blodårene.
Viktig for hjernen
og synets funksjon Den marine omega-3-fettsyren DHA bidrar til hjernens normale funksjon og til optimalt syn.
Gir sterk benbygning
Fet fisk er en viktig kilde til vitamin D. Vitamin D er nødvendig for at kroppen skal kunne ta opp kalsium, og er dermed en forutsetning for en sterk benbygning.
Styrker immunforsvaret
Vitamin D bidrar til å opprettholde et normalt fungerende immunforsvar.
Styrer energiomsetningen
Hvit fisk, som torsk og sei, er en viktig kilde til jod. Jod bidrar til normal produksjon av hormoner som inngår i stoffskiftet og energiomsetning i kroppen.
Viktig for blodet
Fet fisk er kilde til Vitamin B12, som er nødvendig for dannelse av røde blodlegemer.
Kilder: Helsedirektoratet, helsenorge.no, 3iuka.no